Ca'Botta

Enig resultaat

DROGE WIJN VAN GEDROOGDE DRUIVEN
Tenute Ca'Botta - een Italiaanse innovatieve wijnmakerij die gespecialiseerd is in het maken v
an droge wijnen van gedroogde druiven in het Valpolicella gebied. Ca'Botta's sterke, rijke smaak en elegant uitgebalanceerde wijnen worden bekroond op internationale wedstrijden en ontvangen jaarlijks hoge cijfers van wijncritici als Luca Maroni en Luca Gardini.

Gebruikmakend van eigen wijnbereidingstechnieken bij de druiventeelt, wijnfermentatie en maceratie, geeft de gepatenteerde tank Fermentino Ca'Botta® met een mix va

 

n traditionele wijnbereidingstechnieken u de uitzonderlijke wijnen van Tenute Ca'Botta.

Tenute Ca'Botta maakt dichte, intense en sterke wijnen in een elegante balans van gedroogde druiven, door gebruik te maken van de appassimento methode (het proces van het drogen van druiven onder natuurlijke omstandigheden). De wijn geeft vaak meer dan je verwacht. Ca’Botta maakt bijna al haar wijnen van gedroogde druiven.
Dat deze filosofie gewaardeerd wordt door de hedendaagse wijndrinker staat vast. Dit is goed te zien op Vivino, de meeste wijnen hebben de score van 4.0 of meer.