Huerta de Albalá

Toont alle 7 resultaten

Het wijnhuis: Huerta de Albalá

De droom van Vicente Taberner Carsi was om goede Andalusische rode wijn te maken. Het begon eerst met de wil om zijn project uit te voeren en te bewijzen dat dit ook mogelijk was, gevolgd door het onwrikbare verlangen om het te laten gebeuren. Wat de wijnmakers van Huearta Albalá op hun pad houd, gaat niet alleen over het bereiken van het einddoel, maar ook over de levendige ervaringen langs de weg ernaartoe. Dat proef je ook in de wijnen van Huerta de Albalá.

HET WIJNHUIS

Huerta de Albalá is een innovatieve en baanbrekende wijnmakerij in een gebied dat van oudsher geassocieerd wordt met sherry. Vicente Taberner, de oprichter, had de droom om een ​​wijnmakerij van hoge kwaliteit op te zetten in het gebied dat gewijd is aan rode wijnen. Hij vond een bevoorrechte locatie in Arcos de la Frontera, het zuiden van Spanje, Andalusië. Dit is in de DO Tierra de Cádiz. Ook de Barbazul Tinto valt onder deze DO.
Er is veel zorg besteed aan het bouwen van een "château-stijl” bodega, dit is gelukt met behulp van traditionele lokale ontwerpen en materialen.

Het logo van Huerta de Albalá toont de unieke band die Andalusië heeft met het paard, nobel en elegant.

HET LANDGOED

Vroeger was het gebied rondom 'Arcos de la Frontera' een plek waar fruit was aangeplant. Een plek gekozen vanwege zijn zanderige klei, kalkrijke bodems en het bijzondere microklimaat. Er is een opvallende variatie tussen dag- en nachttemperaturen, ideaal voor rode wijnen van hoge kwaliteit. De eerste wijngaarden werden geplant in 2000.
Het landgoed bestaat uit 91 hectare waarvan 75 hectare beplant is met 60% Syrah, 20% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Tintilla de Rota, een lokale variant van Graciano.

Er is grote verscheidenheid aan grondsoorten en mooie locaties binnen het speciale microklimaat. Het microklimaat is hier aanwezig door de nabijheid van het stuwmeer van Bornos en het gebergte van Grazalema(1600 meter). Beide invloeden zorgen voor ideale omstandigheden voor het kweken van (wijn)druiven. De druiven profiteren van lange warme dagen en relatief koele nachten tijdens de rijpingsperiode. Deze grote verandering in temperatuur vergemakkelijkt de rijpheid en de zuurgraad. Er is een ongebruikelijk hoge gemiddelde regenval voor zuidelijk Spanje van rond de 900 mm als gevolg van de invloed van de Atlantische Oceaan en de bergen.

DE WIJN FILOSOFIE

De wijnbereidingsfilosofie van Huerta de Albalá is om wijnen te leveren die de zuiverheid van de smaak van de variëteit uitdrukken. Dit moet gepaard gaan met elegantie en met zachte tannines. Het geheel moet een rijke smaak en bepaalde complexiteit opleveren. De wijnen zijn zeer exclusief en niet alleen door de kenmerkende topkwaliteit maar ook door het bijzonder herkomstgebied.

DE KELDER

De kelder bestaat uit 1300 barriques van verschillende Franse kuiperijen, zoals Francois Freres en T5. De selectie van de 225 liter vaten wordt persoonlijk gecontroleerd door de eigenaar Vicente Taberner.

GESCHIEDENIS

De wijnmakerij werd opgericht in 2000. De eerste verkoop van de wijnen was de oogst van 2005 die in 2007 op de markt kwam. Meteen werden de wijnen de Taberner en Taberner N1 door Robert Parker beloond met respectievelijk 92 en 95 punten. Een unieke waardering voor de eerste oogst van een wijnhuis.

HET ASSORTIMENT